Wordpress Hızlı İndex Alma





Birçok Wordpress kullanıcısının yaşadığı problemlerdan biri ise, index hızıdır. Kullanıcılar, içeriklerini paylaştıktan sonra 5, 10 ya da 24 saat sonrası içeriklerinin Google ya da diğer arama motorlarında indexlendiğini görür. Bu durum gerçekten can sıkıcı bir hal alıyor. İndex hızınızı arttırmak için, derli toplu olarak içerik girmelisiniz. Hergün içerik giremesenizde, 2 ya da 3 günde bir derli toplu olarak içerik paylaşmanız gereklidir. Düzenli olarak, paylaşım yaptığınızda yakın zamanla Google bunu farkedecektir ve index hızınızda bir artma olduğunu göreceksiniz.

Özgün içerik girmenin dışında yapabileceğiniz 2 tür teknik bulunmaktadır. Bunlardan biri, içerik girdikten sonra “ping” sitelerinden yardım almaktır. Diğeri prosedür ise, WordPress’in kendine ait ping servislerini kullanmaktır. Her iki teknikde index hızının artması için gerekmektedir. Fakat burada önemli bir husus bulunmaktadır. Asla aşırıya kaçmadan bu prosedürü gerçekleştirin. Dilerseniz faydalanabileceğiniz ping adreslerini verelim.

Google Blog Ping - Google’ın kendi ping servisidir.

Ping-o-Matic! - Kaliteli bir ping servisidir. Ayrıca kullanışlıdır.

Pingler - Bu adresten çoğu ping sitesini seçebilir ve sitenizi pinglettirebilirsiniz.

WordPress’in kendi ping servislerini kullanmak içinse, WP-Admin panelinimizden Ayarlar > Yazma sayfasından ping servislerini ekleyebilirsiniz. Ping servislerini nasıl bulacağım diye sorarsanız, bu hususta en güvenilir yer WordPress’in kendi güncel ping servislerinin bulunduğu adresidir. http://codex.Wordpress.org/Update_Services buradan güncel ping servislerine erişebilirsiniz. Daha önce de açıkladığim gibi, aşırıya kaçmadan kullanmanızı öneririm. Aksi halde faydası değil, zararı dokunabilir.

Comments

  1. Yararlı bilgileriniz için çok teşekkürler.

    ReplyDelete
  2. Bu sadece blog siteleri için geçerli değil tüm siteler için geçerli bir kuraldır. Hatta bazı sitelerden arama motoru botları hiç çikmaz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle haklısınız. Sürekli güncel sitelerde genelde duruyorlar.

      Delete

Post a Comment

Yorumun Gönderilmiştir..

Popular posts from this blog

Kali Lİnüx Otomatik İP Değiştirme

Flash Belleği Ram Olarak Kullanma

Ecce Pure Teması İndir