Wordpress Tema Yükleme

   



         Günümüze giren İnternet ile birlikte birçok içerik yönetim sistemi de hayatımıza girmiştir. Web tasarım konusunda deneyim sahibi olmayan kişiler içinde birçok ücretsiz ve kolay sistemler mevcuttur. Bunlardan birisi ise günlerdir temalarını paylaştığım Wordpress'tir. Wordpress Dünya çapında en çok kullanılan sistemdir ve arayüzü çok basittir.
         Wordpress alt yapısına sahip siteyi kullanmak için çok küçük bir deneyim sahibi olmanız yeterlidir. Eğer sizinde bir blog yazma, şiir yazma, kitap yazma vb. merakınız varsa, bir site kurmaya çalışıyorsunuz ama başaramıyorsanız burada yorum olarak belirtirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bugün de Wordpress'e yeni geçmiş kişiler için Wordpress alt yapısına sahip siteye nasıl Tema yüklendiğini ele alacağız.

1.Adım: Yönetici Paneline Giriş.

İlk önce sitemizin admin paneline giriş yapıyoruz, admin paneline giriş yapmak için www.siteadresiniz.com/wp-login.php adresine giriş yapın.



Wp-login kısmına geldiğinizde yukarıdaki resim gibi bir panel girişi çıkacaktır. Buraya Kullanıcı adınızı ve Parolamızı girerek giriş yapıyoruz.

2. Adım: Tema Menüsüne Giriş


Yukarıdaki bilgileri doğru girdikten sonra yönetici paneline yönlendirileceksiniz.  Panelin sol tarafındaki Görünüm sekmesine tıklıyoruz ve sonra onun alt sayfası olan Temalar Kısmına giriş yapıyoruz.  Yani Görünüm > Temalar Adımını İzliyoruz.

3. Adım; Wordpress Tema Yükleme



Söylediğim adımları izlediğinizde karşınıza Wordpress'in hazır temları gelecektir. Eğer bu temaların arasında beğendiğiniz var ise direk temanın altındaki kur'a tıklamanız yeterlidir. 


3.1 Adım: Özel Tema Yükleme


Ancak siz Wordpress'in temalarından harici bir tema yüklemek istiyorsanız, Üst kısımda ki Tema ekle butonuna basıyoruz. Butona tıkladıktan sonra karşımıza dosya upload yeri çıkacaktır, Buraya bilgisayarımız da  duran Wordpress temamamızı .Zip olarak upload ediyoruz.

4. Adım: Wordpress Temayı Aktifleştirme


Temamızı Upload ettikten sonra Karşımıza yukarıdaki gibi bir bilgilendirme gelecektir. Temamızı aktifleştirme için ise bilgilendirme mesajımızın altında bulunan, "ETKİNLEŞTİR" Kısmına tıklıyoruz, Ve Artık Temamızı Kullana Biliriz. 

Tema Yüklemede Sorun Yaşayanlar, Buradan belirtirlerse yardımcı olmaya çalışacağım. Wordpress Tema Kurulumu Bu Kadar Arkadaşlar.

Comments

  1. Bilmeyenler için ve başlangıç seviyesinde olanlar için faydalı bir makale olmuş, teşekkür ederim

    ReplyDelete
  2. Bilmeyen arkadaşlarımız için güzel bir yazı olmuş. Tavsiyem yazı kısa veya bir kaç konuyu daha içinde kapsayabilirdi. Demek istediğim sadece tema yükleme ve değiştirme için bu konu biraz fazla geldi bana.

    Güzel yazı olmuş teşekkürler..

    ReplyDelete
  3. oldukça sade bir anlatım yapmış teşekkürler. bunun manuel tema yükleme olayını da anlatabilirsiniz o da ayrı bir yöntem

    ReplyDelete
  4. Yeni başlayan arkadaşlar için çok faydalı bir yazı olmuş

    ReplyDelete
  5. yeni başlayan biri olarak çok yararlı. paylaşım için teşekkürler :)

    ReplyDelete
  6. Bir ara bu işlerle çok uğraşmıştım ne günlerdi.İlk başlayanlar için iyi bir kaynak olmuş teşekkür ederiz.

    ReplyDelete
  7. Wordpress tema yüklemek basit fakat bazı hazır temalar var içerisinde eklenti ile birlikte geliyormuş kurumsal temalar da falan kullanılıyor onları da ayrı bir yazınızda açıklarsanız daha iyi olur bence.

    ReplyDelete
  8. Tema yüklemek çok kolay wordpress te joomla da tam kabus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joomla'da Fazla Uğraştırmıyor Aslında, .Zip Yaparak Upload Ede Biliyoruz Onda da

      Delete
  9. Ben filezilladan yüklüyorum daha hızlı ve pratik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet FileZilla'dan Yüklerseniz Daha Hızlı Sonuç Alınabilir

      Delete
  10. Bilmeyen arkadaşlar için çok yararlı bir konu olmuş elinize sağlık.
    Bir tavsiye edecek olursam dosyaları filezilladan yükleyebilirsiniz.

    ReplyDelete
  11. Verdiğiniz değerli bilgi için teşekkür ederim

    ReplyDelete
  12. yeni başlıyanlar için güzel anlatım ancak panelden her temayı yükleyemiyoruz hata veren temaları sunucudan direk klosore atarsak o sekilde yüklenmeyen temaları açabiliriz.

    ReplyDelete

Post a Comment

Yorumun Gönderilmiştir..

Popular posts from this blog

Kali Lİnüx Otomatik İP Değiştirme

Flash Belleği Ram Olarak Kullanma

Ecce Pure Teması İndir