Sen Kudüsü Göreceksin Hanzala



Rap'i her zaman diğer türlerden farklı görmüş türüm. Diğer türlerde güzel ama bi anlamı yok, bir sonuç yok, bir mesaj verme amacı yok. Piyasa da dolaşan şarkılara bi baksanız anlarsınız aslında beni, şarkılar "dan dan, den den, bip bip" Şarkılar sadece bundan ibaret, birde arkada verilen beat'ten. başka bir özelliği yok, Birde İzlenme Sayısı yüksek olsun diye klipte oynatılan yarı çıplak insanlar vs.

Ama Rap başka, diğerleri gibi ( Pop Müzikten Bahsediyorum) Anlamsız Saçma Sapan Kelimelerden Uzak, Tabi Bütün Pop Müziklere Saçma Diyemeyeceğimiz Gibi, Bütün Rap Müziklere de Güzel Diyemeyiz. Şahsen Pop Olarak Gökhan Özen, Sinan Akçıl, Tarkan, vs vs Kişileri dinleyen biri olarak bütün popculara buradan laf sokmak olmaz tabi, Rap'a gelirsek, bizde her ergen gibi Hidra, Norm Ender, Contra, Joker, Allame Dinledik, Bu Kişiler 1999 ve günümüze kadar olan bütün çocukların aşina olduğu kişiler, ama bir yere kadar, bunları insan daha çok ergenlik döneminde Asosyal likten kurtulmak için demeyelim de nasıl anlatsam, Mesela sizi sagonun Melankolia Şarkıları gaza getirmezken bu kişiler şarkılarının sözü her ne kadar saçma olsa da getire bilir. onun verdi gaz ile de İnsan kendisini bir anda bambaşka bir yerde bulur.

Bu Yazımda ki amacım herhangi bir rapci veya popcuyu övmek veya lekelemek değil, beni bilenler zaten Allah'ın her günü Sago dinlediğimi bilir, Size Bu yazımda ki amacım her ne kadar şarkılarının konusunda genellikle Aşk baskın olduğu için Çokça dinlemediğim  Canfeza'dan bahsetmek için yazıyorum. Canfeza Genellikle Enstrümantal Şarkılar Yapar, Bunu Biliyoruz Zaten..

Canfeza'nın geçen günlerde bir şarkısına denk geldim, Biraz Sagonun Şarkısına Benzediği İçin olsa gerek dikkatimi çekti, ilk dinlediğimde " bu şarkının bir yazılma amacı var abi" psikolojisi oluştu, Sizinde Dinlemenizi tavsiye ederim :) Bu Arada Zamanında Canfezayıda çok dinledik, Aralık, Eylül Ekim Şarkıları Derken Bir yerden Sonra Bıkkınlık Geldi, Zaten Canfeza 14-15-16 Yaş gurupları için vazgeçilmez bir sanatçıdır, Hayatınızda 1 kere de olsun cidden Aşık Olduysanız Mutlaka Kulağınız Canfeza Şarkılarından Birisine Aşina Kalmıştır.

Comments

  1. Rap müzik bir tarzdır ve çoğu kimse anlamaz buradaki sözler gerçekten çok etkileyici.

    ReplyDelete

Post a Comment

Yorumun Gönderilmiştir..

Popular posts from this blog

Kali Lİnüx Otomatik İP Değiştirme

Flash Belleği Ram Olarak Kullanma

Ecce Pure Teması İndir